Повик за учество на серија работилници ” Kaриерно насочување”

Повик за учество на серија работилници ” Kaриерно насочување”

Дополнителни информации и пријавување на 071/638997 или danaucime@gmail.com

Повик за учество на серија работилници ” Kaриерно насочување”

Повик за учество на серија работилници ” Kaриерно насочување”

Дополнителни информации и пријавување на 071/638997 или danaucime@gmail.com

Ајде да се дружиме ” 16-те Величенствени”

Ајде да се дружиме ” 16-те Величенствени”

На наше огромно задоволство ќе наградиме 13 поедници, друштва и групи кои оставиле впечаток на патувањата во Барселона, Берин, Верона, Камерино и Реџо Калабрија!

50 % попуст на јазични курсеви за студенти и невработени лица

50 % попуст на јазични курсеви за студенти и невработени лица

Дополнителни информации може да се добијат на danaucime@gmail.com или 071/638997

Kреативна божиќна работилница на француски начин

Kреативна божиќна работилница на француски начин

Пиејќи кафе, со нативни говорители на јазикот ќе слушнете многу интересни приказни за Божиќ во Франција

Презентација за летна јазична програма за Берлин, јули -август 2017-та

Презентација за летна јазична програма за Берлин, јули -август 2017-та

На презентацијата секој посетител ќе може да се информира за можноста за добивање на ваучери и стипендии

Презентација на летната јазична програма за Реџо Калабрија – Италија, лето 2017- та

Презентација на летната јазична програма за Реџо Калабрија – Италија, лето 2017- та

На презентацијата ќе бидат преставени можностите за добивање на ваучери и стипендии за наведената програма!

AUBG Model United Nations – college level simulation by the Model United Nations Club

AUBG Model United Nations – college level simulation by the Model United Nations Club

The ninth AUBG MUN conference is going to take place in American University in Bulgaria on February 17-19, 2017

Посети го Американскиот Универзитет во Бугарија

Посети го Американскиот Универзитет во Бугарија

Запознавање со условите кои ги нуди овој Универзитет, можноста за стипендии, присуство на настава, запознавање со проферорите и студентите на универзитетот, како и разгледување на кампусот. Повеќе информации на 077 849 321

Еразмус + Инфо Ден !

Еразмус + Инфо Ден !

Волонтерски Центар Скопје ве поканува да бидете дел од ЕРАЗМУС + ИНФО Денот во организација на ЕВС волонтери од Франција – Сиријел и Гијем

Презентација на програмата за зимски јазичен камп во Белград – сабота, 08.10

Презентација на програмата за зимски јазичен камп во Белград – сабота, 08.10

Местата се ограничени, задолжително потврдување на присуство на danaucime@gmail.com или 071/638997

Oтворен ден на Аmerican University in Bulgaria низ фотографии

Oтворен ден на Аmerican University in Bulgaria низ фотографии

На 14-ти ноември, се одржа Отворениот Ден на Американскиот Универзитет од Бугарија

Посети го Американскиот Универзитет во Бугарија

Посети го Американскиот Универзитет во Бугарија

На 14-ти ноември од 9 – 16 часот во Благоевград

Отворен ден на Италостуд – зимски програми за учење на италијански јазик во  Италија

Отворен ден на Италостуд – зимски програми за учење на италијански јазик во Италија

На 22.09.2015 (вторник) со почеток од 10 до 14 часот, Италостуд организира отворен ден во ГЕМ Клуб -Менада. Сите присутни ќе можат да се информираат за зимските програми за учење на италијански јазик во Италија Потврдете го Вашето присуство на danaucime@gmail.com

“Розева трка 2015” Крива Паланка 04.10.2015-  Трчаме и донираме за Јоце

“Розева трка 2015” Крива Паланка 04.10.2015- Трчаме и донираме за Јоце

Традицијата продолжува од лани, оваа година Розевата трка на здружението за заштита на маргинализирани групи Pink Support ќе биде одржана повеќе

Отворени информативни денови за стипендските јазични програми во Белград

Отворени информативни денови за стипендските јазични програми во Белград

Летниот камп е наменет за сите оние кои имаат желба да научат или да го подобрат знаењето на германски, англиски, италијански, бизнис англиски јазик, кинески, норвешки или шведски јазик.

Стипендии за изучување на италијански јазик во Италија –  Oтворен ден на Италостуд

Стипендии за изучување на италијански јазик во Италија – Oтворен ден на Италостуд

Сакаш да научиш италијански јазик? Сакаш да бидеш еден од стипендистите кои ќе патуваат ова лето во Реџо ди Калабрија, Верона, Камерино, Џенова? Сакаш да добиеш ваучер од 300 или 150 евра?