Јавни трибини во Охрид и Битола, за активизам и хуманост кон животните!

Јавни трибини во Охрид и Битола, за активизам и хуманост кон животните!

„Никогаш не се сомневај во фактот дека мала група интелигентни и загрижени луѓе може да го променат светот.. Досега, само таквите го менувале.“

Јавни трибини во Охрид и Битола, за активизам и хуманост кон животните!

Јавни трибини во Охрид и Битола, за активизам и хуманост кон животните!

„Никогаш не се сомневај во фактот дека мала група интелигентни и загрижени луѓе може да го променат светот.. Досега, само таквите го менувале.“

Шармантното англиско село Бибери

Шармантното англиско село Бибери

Вилијам Морис, познат уметник и писател од XIX век, го опишал Бибери како “најубавото село во Англија.

Убавините на Пелистер-„Пелистерски очи“

Убавините на Пелистер-„Пелистерски очи“

Заштитен знак на Пелистер се моликата како реликт на терциерната флора и двете леднички езера, познати како „Пелистерски Очи“!

Убавините на Пелистер-молика

Убавините на Пелистер-молика

Заштитен знак на Пелистер се моликата како реликт на терциерната флора и двете леднички езера, познати како „Пелистерски Очи“!

Фестивал  на литература и аудио-визуелни уметности “300 работи, ТРИСТА”

Фестивал на литература и аудио-визуелни уметности “300 работи, ТРИСТА”

Во сабота, 20-ти јули, во Битола, ќе се отвори фестивалот на литературата и аудио-визуелни уметности “300 работи, ТРИСТА

Каролина со концерт во Битола

Каролина со концерт во Битола

После цели 7 години, Каролина Гочева ќе има свој концерт во античкиот театар Хераклеа во Битола.   Концертот ќе се повеќе