Започнете го денот со овошје

Започнете го денот со овошје

Појадувајте овошје

Започнете го денот со овошје

Започнете го денот со овошје

Појадувајте овошје

Придобивки од користење на морска сол

Придобивки од користење на морска сол

Природната морска сол е здрава и има терапевтски својства

Големиот замок во Прага

Големиот замок во Прага

Големиот замок во Прага, исто така познат и како Прашки град, претставува импресивен комплекс кој најде свое место и во Гинисовата книга на рекорди

Како гледаат бувовите навечер?

Како гледаат бувовите навечер?

Во античка Грција бувот претставувал симбол на мудрост.

Koлку ѕвезди можат да се видат навечер?

Koлку ѕвезди можат да се видат навечер?

Доколку би започнале со броење на сите ѕвезди што ги гледаме, голема е веројатноста дека не би можеле да изброиме повеќе од илјада

Што е игло?

Што е игло?

Луѓето кои потекнуваат од разни делови на светот, градат разни типови на куќи со материјалите кои се типични за нивната околина

Koлкава е вселената?

Koлкава е вселената?

Имено, Сончевиот систем се состои од Сонцето, планетите кои кружат околу него, планетоидите (мали планети) и метеори

Зошто се препорачува семето чиа?

Зошто се препорачува семето чиа?

Чиа семињата се меѓу најздравите и најхранливите видови храна на планетата.

Замокот Сфорцеско во Милано

Замокот Сфорцеско во Милано

Замокот Сфорцеско во Милано е една од најважните знаменитости во градот, од историски, но и од културен аспект…

Да научиме за Нојшванштајн, еден од најубавите замоци во Германија

Да научиме за Нојшванштајн, еден од најубавите замоци во Германија

Среде шумските предели во југозападниот дел на Баварија се наоѓа еден од најспецифичните и најубави замоци во Германија

Што всушност не сте знаеле за Фејсбук

Што всушност не сте знаеле за Фејсбук

Фејсбук како „културно поле“ меѓу народите на денешницата, каде што се разменуваат мисли, идеи и ставови. Мрежно место кое е повеќе

Што се Сатурнови прстени?

Што се Сатурнови прстени?

Сатурновите прстени кои толку многу го вчудоневидоа човекот кој прв ги откри и натаму остануваат голема тајна на нашиот Сончев систем

Што е жив песок?

Што е жив песок?

Живиот песок е лесен, растресит песок помешан со вода

Валеријана – билка против несоница

Валеријана – билка против несоница

На сите нас ни се случува да во одреден временски период страдаме од несоница, па дури и да легнеме на време и да чувствуваме поспаност и замор, сепак сонот никако да дојде

Make a change: Be a VOLUNTEER! Vol. 2

Make a change: Be a VOLUNTEER! Vol. 2

Младите можат и оваа година, по втор пат, со огромно задоволство ви го најавува започнувањето на проектот „Make a change: Be a VOLUNTEER! Vol. 2”. повеќе

Совет за љубителите на животни

Совет за љубителите на животни

ДАЛИ ЗНАЕВТЕ ДЕКА….

•Само една кучка и нејзиното потомство во период од седум години може да донесе на свет 60 000 кучиња,
•Повеќе од 70% од овие животни би биле усмртени во страотни околности на улица, или локалните стационари, •Сеуште најактуелна метода на намалување на бројноста на бездомните кучиња и мачки во градовите и селата низ Македонија е нивно труење, дури и застрелување.
•Просечна возраст која ја доживуваат животните на улица е до две и пол години (иако во нормални услови векот им е 8-15 години) – жртви се на константни трауми, малтретирања од страна на злонамерните луѓе, глад, болести, болка и измачување…

Ништо не е така како што изгледа!

Ништо не е така како што изгледа!

Колку пати во нашиот живот зад маската на среќа се кријат солзи,  зад насмевката на луѓето стои тагата, а зад повеќе

10 корисни веб сајтови за барање работа

10 корисни веб сајтови за барање работа

Дали знаете за овие сајтови?