Повик за учесници на младински проекти во Црна Гора и Бугарија

Повик за учесници на младински проекти во Црна Гора и Бугарија

Во прилог можете да најдете подетални информации за проектите во Бугарија и Црна Гора

Повик за учесници на младински проекти во Црна Гора и Бугарија

Повик за учесници на младински проекти во Црна Гора и Бугарија

Во прилог можете да најдете подетални информации за проектите во Бугарија и Црна Гора

Koнкурс за учество на серија работилници “Kариерно насочување”

Koнкурс за учество на серија работилници “Kариерно насочување”

Учесниците на овој проект ќе имаат можност да ги поттикнат своите менаџерски, лидерски и креативни способности и истовремено она што го научиле да го применат во “case study“ каде што ќе бидат поделени во групи и најдобрите ќе освојат награда од страна на Американскиот Универзитет во Бугарија и Да Научиме

Поминете една година во САД со “Кенеди-Лугар” стипендијата за средношколци

Поминете една година во САД со “Кенеди-Лугар” стипендијата за средношколци

YES Програмата е спроведена во соработка со Стејт Департментот на САД од страна на конзорциум од непрофитни организации предводена од повеќе

Стипендиска програма за летен јазичен камп во Белград за германски, англиски и италијански јазик

Стипендиска програма за летен јазичен камп во Белград за германски, англиски и италијански јазик

Летниот камп е наменет за сите оние кои имаат желба да научат или да го подобрат знаењето на германски, англиски, италијански, бизнис англиски јазик, кинески, норвешки или шведски јазик.

Стипендии за 4 кандидати за учество на летни школи по полски јазик, 2 стипендии во Варшава и 2 стипендии во Силесија, Република Полска

Стипендии за 4 кандидати за учество на летни школи по полски јазик, 2 стипендии во Варшава и 2 стипендии во Силесија, Република Полска

Апликациите за пријавување се објавени на веб страната на Министерството за образование и наука на Република Македонија: www.mon.gov.mk (- конкурси) и истите треба да се достават во два примерока

Известување за стипендии од Италијанска Влада за македонски државјани за академската 2015/2016 година

Известување за стипендии од Италијанска Влада за македонски државјани за академската 2015/2016 година

Апликацијата треба да биде целосно пополнета и испратена online до 13 мај 2015 година.

Целосни стипендии за мастер студии на Универзитетот во Јужна Австралија

Целосни стипендии за мастер студии на Универзитетот во Јужна Австралија

Крајниот рок за аплицирање е 31-ви август 2015-та година

Стипендии за мастер студии на “South Australia University”

Стипендии за мастер студии на “South Australia University”

Kрајниот рок за пријавување е 31-ви август 2015

Стипендии за изучување на италијански јазик еден месец Камерино, Италија

Стипендии за изучување на италијански јазик еден месец Камерино, Италија

Едукативниот центар “Да Научиме – Италостуд” во соработка со училиштето за изучување на италијански јазик “Данте Алигиери” во Камерино, Италија доделува 4 стипендии во висина од 850 евра за еден месец престој и учење на јазик

Конкурс за 17 стипендии за државјани на Република Македонија за додопломски или последипломски студии на државните универзитети во Унгарија

Конкурс за 17 стипендии за државјани на Република Македонија за додопломски или последипломски студии на државните универзитети во Унгарија

Краен рок за доставување на пријавните формулари и потребните документи е 10 ноември 2014 година