Словенија е одлична земја да се биде студент!

Словенија е одлична земја да се биде студент!

Интервју со Ана Кртолица – Георгиев и Марија Маневска

Словенија е одлична земја да се биде студент!

Словенија е одлична земја да се биде студент!

Интервју со Ана Кртолица – Георгиев и Марија Маневска

На АUBG ја сфатив вредноста на различностите, на учењето едни од други, на отвореноста кон промени

На АUBG ја сфатив вредноста на различностите, на учењето едни од други, на отвореноста кон промени

Mихаела Димовска – студент на Американскиот Универзитет во Бугарија

Не се двоумете и не барајте алтернативни, АUBG e најдобриот универзитет на Балканот

Не се двоумете и не барајте алтернативни, АUBG e најдобриот универзитет на Балканот

Aнтонио Здравески – студнет на Американскиот Универзитет во Бугарија

Волонтирањето претставува помагање во секоја смисла на зборот

Волонтирањето претставува помагање во секоја смисла на зборот

Што е волонтирање? Зошто треба да бидеме волонтери

Брзата храна, како и тешките јадења богати со масти, се секојдневниот избор на сите оние коишто се борат да живеат во рамките на денешните норми на културата за живеење

Брзата храна, како и тешките јадења богати со масти, се секојдневниот избор на сите оние коишто се борат да живеат во рамките на денешните норми на културата за живеење

За ова разговараме со млада девојка од Скопје која се реши да го сподели своето мислење за исхраната на младите во Македонија и нејзините лични навики кои придонесуваат за здраво живеење.

Хранете се здраво и зелено за да бидете витки и вашата кожа да изгледа свежо

Хранете се здраво и зелено за да бидете витки и вашата кожа да изгледа свежо

Сања и Јасна -сопственички на нов салон за убавина “Urban Beauty”

Планот на екипата на нашата емисија, а и воопшто на нашиот медиум е да исполнуваме она што ветуваме

Планот на екипата на нашата емисија, а и воопшто на нашиот медиум е да исполнуваме она што ветуваме

Mилена Антовска -новинар, Канал 5 Телевизија

Девојката со прекрасна насмевка, која со срдечен разговор ги дочекува секое утро гледачите на “Здраво Македонијо” на Канал 5 Телевизија -Милена Антовска

Елена Лука е синоним за автентичен, авангарден и уметнички моден израз

Елена Лука е синоним за автентичен, авангарден и уметнички моден израз

Aлександра Пановска - одговорна за маркетинг и односи со јавност во Елена Лука

Александра е млада и модерна девојка, дел од тимот на модната куќа Елена Лука. За нејзината работа во Елена Лука како и за модата во Македонија, прочитајте го интервјуто:

Гоу Грин нуди спектар на можности преку кои младите може да се активираат и заеднички да дејствуваат

Гоу Грин нуди спектар на можности преку кои младите може да се активираат и заеднички да дејствуваат

Цветко од Гоу Грин е “зелениот агент на позитивна промена”. За неговата организација како и за можностите што оваа организација ги нуди за сите млади, прочитајте во интервјуто

Во ГАМСА може да биде член, секој што има желба да успее

Во ГАМСА може да биде член, секој што има желба да успее

Ана Прентовиќ и Љубомир Петровски – oсновачи на ГАМСА, асоцијација која ги обединува македонските студенти од реномираните универзитети во странство

Бидете хумани, бидете позитивен пример во вашата заедница, помогнете!

Бидете хумани, бидете позитивен пример во вашата заедница, помогнете!

Нина Цекиќ – Претседател на млади на Црвен крст на Република Македонија

Староградската музика станува сѐ попопуларна кај младите во Македонија

Староградската музика станува сѐ попопуларна кај младите во Македонија

Запознајте ги членовите на Акустико Бенд кои настапуваат насекаде низ Македонија и изведуваат староградска музика!

Не бидете нетрпеливи, пројавете трпение да го доживеете она што е заслуга на вашиот личен труд и вашиот ум

Не бидете нетрпеливи, пројавете трпение да го доживеете она што е заслуга на вашиот личен труд и вашиот ум

Александра Пановска -Радио водител во Метрополис радио, ПР и HR координатор во ИСЛАА , Вработена во АД Осигурителна Полиса.