Секој Студент и Аегеее Скопје организираат семинар за лидерство

Секој Студент и Аегеее Скопје организираат семинар за лидерство

Сите кои присуствувале на семинарот ќе добијат СЕРТИФИКАТ за учество по follow up (консултации за лично подобрување)

Секој Студент е студентска интернационална организација која им помага на студентите и средношколците  да го пронајдат лидерот во себе.  Нивна цел им е младите лидери да прераснат во целосни и комплетни личности. Во нивен фокус се ителектуалниот развој, емоционалната интелегенција, духовниот и физичкиот развиток.  Тие во соработка со Aegee Скопје го поканија Тод Гајст (Финансиски менаџер на Proctor & Gamble Company) за да го сподели неговото искуство со младите идни лидери.  Секој Студент и Аегеее Скопје организираат семинар за лидерство, а

во прилог е програмата и важните информации во врска со истиот :

Семинарот ќе се состои од предавања на англиски јазик на г-дин Тод Гајст. Тој ќе зборува од многугодишното искуство во работата како лидер во P&G.

Семинарот е поделен на три дела:
1. Основите на лидерството
2. Клучни лидерски акции
3. Лидерска емотивна интелегенција

Поради големата заинтересираност семинарот ќе се одржи два пати и тоа:
14.11.2013 (четврток) на Универзитетот за туризам и менаџмент
15.11.2013 (петок) на Правниот факултет Јустинијан Први

Почеток: 16:00
Времетраење: 5 часа

Заинтересираните треба да пополнат кратка апликација (http://0.mk/94110) и да уплатат партиципација за семинарот.
250 денари за членовите на Секој студент и АЕГЕЕ Скопје
350 денари за оние кои не се членови на овие организации

Сите кои присуствувале на семинарот ќе добијат СЕРТИФИКАТ за учество по follow up (консултации за лично подобрување). Професорот Тод Гајст ќе биде во Скопје од 13ти до 15ти Ноември и секој заинтересиран може лично да се консултира со него за што било од полето на лидерството.

Aплицирајте во АЕGEE за вашата Еду Картичка и заштедете! Следете не’ на нашата фан страна!

Share Button

Препорачани статии

Живеј haLALAlthy со Аеже – Скопје и дружи се со цела Европа

Живеј haLALAlthy со Аеже – Скопје и дружи се со цела Европа

Кога срцето ти вика „журкај се“, ама паметот ти вели да живееш здраво, тогаш е време за АЕЖЕ (AEGEE)Скопје!

Бидете активни за време на студирањето

Бидете активни за време на студирањето

Пракси, обуки, волонтирање и уште многу други активности чекаат на вас!

Интересна хумантарна акција: одиме во кино со децата од домот ”11 Октомври”
Секој Студент и Аегеее Скопје организираат семинар за лидерство

Секој Студент и Аегеее Скопје организираат семинар за лидерство

Сите кои присуствувале на семинарот ќе добијат СЕРТИФИКАТ за учество по follow up (консултации за лично подобрување)

Повик за учество на тродневен тренинг курс во Маврово (AEGEE- Скопје)

Повик за учество на тродневен тренинг курс во Маврово (AEGEE- Скопје)

Темата на настанот ќе биде запознавање на работата на AEGEE Скопје (HR, PR и FR работилници), обучување во областа на организација на настани, функционирање на невладиниот сектор и дискусија за студентскиот живот