Повик за учесници за проектот „Подготвеност за вработување и за работа“

Повик за учесници за проектот „Подготвеност за вработување и за работа“

За дополнителни прашање или ви се потребни повеќе информации пишете на gorjan.slavkovski@youthcan.org.mk или на 072 23 70 70

„Младите можат“ во соработка со „Мобилност Македонија“, со поддршка од проектот „Мрежа ЈЕС“ на УСАИД Македонија го реализираат проектот „Подготвеност за вработување и за работа“. Целта на овој проект е подобрување и усовршување на вештините за вработување и работа на младите луѓе преку трансфер на знаење и професионални вештини и инклузија на млади со попреченост.

Проектот е составен од обуки кои ќе се одржат во 5 дена – 30, 31 мај, 1, 7, 8 јуни, а ќе ги опфатат следните модули:

 • – Воведен модул
 • – Личен развој
 • – Вештини за барање работа
 • – Комуникациски вештини
 • – Тимска работа и лидерство
 • – Соодветно однесување на работно место
 • – Безбедност, права и обврски на работното место
 • – Финансиски вештини

Сите оние кои сакаат да учествуваат на обуките, треба да го пополнат формуларот и да го испратат наinfo@youthcan.org.mk до 25 мај (23:59 ч.)

Дали знаете каков подарок можете да добиете со купување на Еду Картичка! Клик тука!

Следете нѐ на нашата фан страна на Фејсбук!

Критериуми за учество на обуките се:

 • – Да сте на возраст од 18 до 27 години и да живеете на територија на град Скопје
 • – Да сте невработени и да не сте регистрирани во Агенцијата за вработување на РМ
 • – Да не сте во образовен процес
 • – *Обуките се бесплатни и задолжително е присуство на сите модули

**За дополнителни прашање или ви се потребни повеќе информации пишете на gorjan.slavkovski@youthcan.org.mk или на 072 23 70 70.

Share Button

Препорачани статии

Подготвителни часови за полагање на државна матура по англиски, германски, македонски јазик и математика
Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com

Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија
Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com