Make a change: Be a VOLUNTEER! Vol. 2

Make a change: Be a VOLUNTEER! Vol. 2

Младите можат и оваа година, по втор пат, со огромно задоволство ви го најавува започнувањето на проектот „Make a change: Be a VOLUNTEER! Vol. 2”.

Младите можат и оваа година, по втор пат, со огромно задоволство ви го најавува започнувањето на проектот „Make a change: повеќе

Младите можат и оваа година, по втор пат, со огромно задоволство ви го најавува започнувањето на проектот „Make a change: Be a VOLUNTEER! Vol. 2”.

 

Poster- Make-a-change

Целта на овој проект е јакнење на развојот на заедницата преку вклучување на што повеќе млади луѓе во процесот на волонтирање. Минатогодишното искуство со овој проект ни претставува мотивација по втор пат да ги поканиме младите да земат учество во проектот и преку серија обуки да научат за концептот на волонтирањето, да научат повеќе за тоа што е лидерство и тимска работа, да се стекнат со вештини за работа во тим за потоа тие самите, поделени во тимови, да иницираат промени во својата заедница, директно влијаејќи на изворот на проблемите кои тие самостојно ќе ги детектираат. Нормално, во целиот тој процес „Младите можат“ ќе бидат тие кои ќе бидат тука да ви помогнат, да ве поддржат и да го споделат своето искуство со вас.

Повикот е наменет за сите средношколци и студенти на возраст од 16 до 22 години.

Доколку си заинтересиран, прочитај повеќе за проектот, како и за начинот на аплицирање на следниов линк

Успехот се чини дека е поврзан со акција, па затоа пријави се и подготви се за акција која позитивно ќе влијае на твојата заедница. Направи промена, биди волонтер!

Share Button

Препорачани статии

Подготвителни часови за полагање на државна матура по англиски, германски, македонски јазик и математика
Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com

Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија
Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com