Подготовка – пракса за полагање на испит DITALS во Салерно, Италија

Подготовка – пракса за полагање на испит DITALS во Салерно, Италија

За сите идни наставници по италијански јазик

Што преставува DITALS?

DITALS (Didattica dell’Italiano come lingua stranierа) e сертификат за дидактички компетенции за предавање на италијански како странски јазик издаден од страна на Универзитетот за странци на Сиена, Италија.

Со поседувањето на сертификатот DITALS, секој има можност да предава италијански јазик на странци во странска земја.

Постојат два вида на испит DITALS:

Certificazione DITALS di I livello (PRE-DITALS) e сертификат за дидактички компетенции за одредена група на слушатели: деца, тинејџери, возрасни, стари, универзитетски студенти, слушатели со италијанско потекло.

Certificazione DITALS di II livello е сертификат за напредни дидактички компетенции за предавање на италијански јазик и се однесува на наставници кои предаваат на секакви групи на слушатели. Овој испит е наменет за оние кои имаат искуство во предавање на италијански јазик.

Во соработка со Едукативен центар “Accademia Italiana” од Салерно, Да научиме организира програма за подготовка -пракса на испит DITALS во Соренто Италија.

Во програмата е вклучено:

1) 30 часови подготовка -пракса за испит DITALS;

2) Сместување во фамилии  ( вклучен појадок);

3) Aвионски превоз Скопје -Неапол (повратен билет)

4) Трансфер од Неапол до Сaлерно;

5) Осигурување;

6) Дидактички материјал;

7) Подготвителен курс во Скопје еден месец пред поаѓањето;

Апликантите мора да имаат ниво C1 познавање на италијански јазик.

Цена -999 евра!

Можност за плаќање на 5 месечни рати!

Термин : 14.09 -04.10

Дополнителни информации на 071638997 или danaucime@gmail.com

 

Share Button

Препорачани статии

Интензивен курс по шпански јазик

Интензивен курс по шпански јазик

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Информативна сесија за студирање во Словенија

Информативна сесија за студирање во Словенија

Дали сте еден од оние кои сакаат да го продолжат своето образование во Словенија? Дали сакате да дознаете за можностите за студирање на додипломски и мастер студии?

Курс по италијански јазик за архитекти

Курс по италијански јазик за архитекти

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Aнглиски јазик за медицинари

Aнглиски јазик за медицинари

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Подготовка – пракса за полагање на испит DITALS во Салерно, Италија

Подготовка – пракса за полагање на испит DITALS во Салерно, Италија

За сите идни наставници по италијански јазик