Вработување во Џонсон Мети

Вработување во Џонсон Мети

Краен рок за доставување на апликации: 15/05/2015

Johnson Matthey Emission Control Technologies е светски лидер во производство и развој на технологии на Автокатализатори, кој работи според ISO/TS16949 и ISO 14001 стандардите за квалитет во автомобилската индустрија, поврзани со најдобрата практика за животната средина.
 
Џонсон Мети обезбедува еднакви можности за вработување и позитивно ги поттикнува апликациите од соодветно квалификуваните кандидати без оглед на пол, раса, хендикепираност, возраст, сексуална ориентација, религија или убедување.

IT SUPPORT ANALYST

Реф.бр. 2015031
Џонсон Мети има потреба од  АНАЛИТИЧАР ЗА ИТ ПОДДРШКА (IT SUPPORT ANALYST) кој ќе му се придружи на нашиот ИТ тим во Скопје.
Под раководство на Менаџерот за ИТ, обврските на кандидатот вклучуваат:
 • Овозможување дневна поддршка, консултации, обуки, инструкции, решавање проблеми на корисниците на софтвер, хардвер, мрежа и соодветни компјутерски системи во компанијата
 • Инсталирање на програми, принтери и поврзување на мрежа
 • Менаџирање на кориснички имиња и одржување соодветно ниво на безбедност на истите,
 • Ревизија на системите и давање препораки за подобрување на истите
 • Анализа, планирање и имплементација на поефикасни и ефективни практики за корисниците и сл.
Идеалниот кандидат треба да поседува:
 • Универзитетска диплома (од областа на информациски технологии)
 • Најмалку три (3) годишно ИТ искуство, пожелно во производствена средина
 • Искуство со и познавање на Microsoft Windows, TCP/IP LAN networking
 • Пожелно: Microsoft и/или CISCO сертификат, искуство со VMware, Symantec backup solutions, CISCO based networking, MS SQL Server
 • Неопходно е одлично писмено и усмено владеење на англискиот јазик
 • Способност за решавање на проблеми со логичен пристап, аналитички способности
 • Способност за развивање, имплементирање и поддршка на решенија
Работно време: Пон-Пет, 08.30ч-17.00ч
Доколку сте заинтересирани испратете Ваша биографија и писмо за мотивација на англиски јазик на следнава e-mail адреса: mkjobs@matthey.com.
Ве молиме Вашата биографија и писмо за мотивација да бидат испратени како MS Word документ. Во предметот на пораката задолжително ставете го референтниот број на огласот, во спротивно Вашата апликација нема да биде разгледана.
Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од компанијата во рок од една (1) година
Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на интервју.
Краен рок за доставување на апликации: 15/05/2015
Share Button

Препорачани статии

Подготвителни часови за полагање на државна матура по англиски, германски, македонски јазик и математика
Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com

Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија
Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com