Отворени информативни денови за стипендските јазични програми во Белград

Отворени информативни денови за стипендските јазични програми во Белград

Летниот камп е наменет за сите оние кои имаат желба да научат или да го подобрат знаењето на германски, англиски, италијански, бизнис англиски јазик, кинески, норвешки или шведски јазик.

Да Научиме организира информативни отворени денови за јазичнот летен камп во Белград, како и за можноста за добивање на стипендии.

Отворените денови се:

Петок  -12.07 од 10 -13 часот

Сабота од 10 -14 часот!

Задоложително пријавете го вашето присуство на danaucime@gmail.com или 071638997

 

Едукативниот центар ” Да Научиме” стана дел од Европската образовна програма “Футурис” која на сите млади од 14 -35 години ќе им овозможи стипендии за летен камп за изучување на странски јазици во Белград, Србија.

Летниот камп е стипендска програма за сите оние кои имаат желба да научат еден странски јазик во интернационална среднина.

Летниот камп е наменет за сите оние кои имаат желба да научат или да го подобрат знаењето на германски, англиски, италијански, бизнис англиски јазик, кинески, норвешки или шведски јазик.

Термин:

13.07 -24.07 или

16.08 – 29.08

Во програмата е вклучено:

– автобуски превоз ( Скопје – Белград);

– сместување во апартмани  близу училишниот центар со вклучен ппјадок;

– 50 часови по јазик по избор ( германски, англиски, италијански, бизнис англиски, норвешки, кинески, шведски). Часовите се одвиваат секој ден во предпланевните или попладневните часови во зависност од предвидените активности;

– посета на јазични работилници ( запознавање на културата на земјата чиј јазик се изучува, техники за учење на странски јазик,  пишување на CV- на јазикот кој се изучува, како се пишува апликација за упис на факултет во земјата чиј јазик се изучува, што претстаува ТОЕFL- тест и слично);

-посета на специјализирани семинари ( како се пишува мотивационо писмо, техники за полагање на TOEFL, GOETHE, CELI, CILS, IELTS, CEA, CPE испит);

– осигурување  ( патничко и здравствено);

– организирана екскурзија во Нови Сад;

– организирана екскурзија за запознавање на знаменитостите на Белград;

– картичка за попуст во одредени локали во Белград;

-oгранизација на патувањето.

Цена на целата програма: 700 евра.

Цена со стипендија: 349 евра!

Аплицирај сега и ти!

Можност за плаќање на 3 месечни рати

За сите дополнителни информации и информативна средба контакитрајте не’ на danaucime@gmail.com или 071638997

Share Button

Препорачани статии

Подготвителни часови за полагање на државна матура по англиски, германски, македонски јазик и математика
Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com

Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија
Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com