“Розева трка 2015” Крива Паланка 04.10.2015-  Трчаме и донираме за Јоце

“Розева трка 2015” Крива Паланка 04.10.2015- Трчаме и донираме за Јоце

Традицијата продолжува од лани, оваа година Розевата трка на здружението за заштита на маргинализирани групи Pink Support ќе биде одржана повеќе

“Розева трка 2015” Крива Паланка 04.10.2015-  Трчаме и донираме за Јоце

Традицијата продолжува од лани, оваа година Розевата трка на здружението за заштита на маргинализирани групи Pink Support ќе биде одржана во Крива Паланка. Трките ќе бидат на 3км и на 5км. На оваа иницијатива се приклучуваат Macedonian Bike Riders велосипедистите што ќе возат тура Скопје – Крива Паланка . Во програмата е планирано ФИТ загревање кое ќе го води Елена Бубало, додека Тина Таутович и оваа година ќе ја води програмаа на PinkSupportMk‬.

Оваа година трчаме и донираме за Јоце да го испратиме на последната терапија во Москва.
Првите 3 места на 3км и 5км добиваат медал и ваучер од ‪‎DiBiaggioNY продавницата.
Следуваат награди и медал за тимска поддршка и собрани средства од компании , здруженија и друштва кои ќе донираат како Тим- тие средства одат 100% за Јоце.

Дополнително ќе биде објавено учеството и други информации околу содржината, наградите и програмата.
Здруженија, индивидуалисти и компании слободно пишете ни и приклучете се.

FB настан.

Share Button

Препорачани статии

Подготвителни часови за полагање на државна матура по англиски, германски, македонски јазик и математика
Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com

Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија
Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com