Отворен ден на Италостуд – зимски програми за учење на италијански јазик во  Италија

Отворен ден на Италостуд – зимски програми за учење на италијански јазик во Италија

На 22.09.2015 (вторник) со почеток од 10 до 14 часот, Италостуд организира отворен ден во ГЕМ Клуб -Менада. Сите присутни ќе можат да се информираат за зимските програми за учење на италијански јазик во Италија Потврдете го Вашето присуство на danaucime@gmail.com

Итало студ е најнов проект на едукативниот центар Да Научиме – Скопје. Претставува дел кој во целост е насочен на можностите за изучување на италијански јазик во Италија, пракса по италијански јазик за дипломирани студенти по италијaнистика – наставна насока, како и можност за добивање на официјален сертификат за познавање на италијански јазик. Едукативниот центар Да Научиме, ќе овозможува подготвителни часови за полагање на испитите АIL по италијански јазик.
На 09.04.2014, со едногласна потврда од Академијата за Италијански јазик (ACAD), Да Научиме се здобива со право да биде официјален центар за полагање на испит АIL и добивање на официјален сертификат за познавање на италијански јазик .

Пријави се за отворениот ден – клик тука!

Повикувајќи се на дологодишното искуство во образовниот сектор, посебно во делот италијански јазик и култура како и на истражувањето извршено на студенти и изучувачи на италијански јазик, Да Научиме, преку Итало студ, се потруди да овозможи голема гама на прецизно одбрани јазични центри за италијански јазик и култура, каде секој вљубеник во италијанскиот јазик, ќе може да најде курс кој му одговара според неговите потреби.

Исто така, Итало Студ склучи соработка со неколку едукативни центри во Италија, за курс пракса, по дидактика на италијански јазик. Итало студ ќе известува за сите новитети поврзани со италијанскиот јазик во Македонија и Италија.

Во соработка со многу едукативни центри Италостуд доделува стипендии за изучување на италијански јазик во Италија. Информирајте се на отворениот ден!  Ве очекуваме!

Пријавете го Вашето присуство на danaucime@gmail.com или на телефонскиот број 071638997. Местата се ограничени!

Share Button

Препорачани статии

Подготвителни часови за полагање на државна матура по англиски, германски, македонски јазик и математика
Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com

Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија
Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com