Kреативна божиќна работилница на француски начин

Kреативна божиќна работилница на француски начин

Пиејќи кафе, со нативни говорители на јазикот ќе слушнете многу интересни приказни за Божиќ во Франција

Едукативниот центар ” Да Научиме” во соработка со Волонтерски Центар Скопје, за сите љубители на францускиот јазик организира креативна француска работилница на француски начин”.

Несомнено, еден од најубавите периоди во годината е Божиќ. Дали знаете како французите го прославуваат Божиќ и божиќните празници? Дали сакате да дознаете повеќе за традиционалната француска божиќна кујна?

Дали знаете која е традиционална француска божиќна музика?

Едукативниот центар ” Да Научиме” заедно со нашите пријатели од Франција и Волонтерски центар Скопје, ве повикуваат на француско божниќно кафе во просториите на нашиот центар.

Пиејќи  кафе, со нативни говорители на јазикот ќе слушнете многу интересни приказни за Божиќ во Франција.

Се’ што ви е потребно е насмевка и добро расположение.

Ве очекуваме на 22.12.2016-та во 14 часот!

Пријавување на danaucime@gmail.com или 071/638997

Работилницата е бесплатна!

 

Share Button

Препорачани статии

Подготвителни часови за полагање на државна матура по англиски, германски, македонски јазик и математика
Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com

Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија
Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com