Aнглиски јазик за медицинари

Aнглиски јазик за медицинари

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Едукативниот центар Да Научиме е основан на 01.01.2013 и е посветен на едукација на млади. Започна со водење на веб порталот www.danaucime.mk. Во референтната листа на изработени проекти на Да Научиме се вбројуваат:

  • Прва база на приватни подучувачи, каде секој ученик може да најде професор од соодветната област односно бесплатна платформа за сите подучувачи  по различни вешитни;
  • Еду Картичка – прва младинска картичка за попусти и поволности во Р.Македонија;
  • Грид Образование и Еду Магазин – портали со содржини од едукативен карактер.

На 09.04.2014, со едногласна потврда од Академијата за Италијански јазик (ACAD), Да Научиме се здобива со право да биде официјален центар за полагање на испит АIL и добивање на официјален сертификат за познавање на италијански јазик

Едукатвиниот центар Да Научиме организира интензивни курсеви за изучување на германски јазик во Скопје.

Програма за курс по англиски јазик за медицинари

Курсот е наменет за медицински лица, студенти на медицина како и за оние кои сакаат да се здобијат со познавање на терминологија од медицина на англиски јазик.

Предвидени се курсеви за почетници и курсеви за напредно ниво.

Курсевите за почетници се креирани на тој начин што aнглискиот јазик и граматика се изучува преку вокабулар од медицина.

Курсевите за напредно ниво се со акцент на конверзација. Темите кои се обработуваат се поврзани со медицината во светот и кај нас.  На часовите е предвидена и симулација на лекарски преглед, различни видови на role play, читање на статии од областа на медицината, документарни филмови од областа на медицината со дискусија за истите.

Програмата опфаќа:

-20 часа во времетрање од 90 минути, 2 часа седмично или за време на викенд – 10 часа во текот на месецот; предвидено време за завршување на курс -2 месеци;

– дидактички материјал ( книги и дополнителни вежби) – дидактички материјал Professional English in use – Medicine

-диплома за посета на курс;

Цена на цел курс:  4299 денари.

Можност за плаќање на 2 месечни рати!

Курсот почнува на 09.01.2017

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Следете ја Фан страната на Да Научиме!

Share Button

Препорачани статии

Интензивен курс по шпански јазик

Интензивен курс по шпански јазик

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Информативна сесија за студирање во Словенија

Информативна сесија за студирање во Словенија

Дали сте еден од оние кои сакаат да го продолжат своето образование во Словенија? Дали сакате да дознаете за можностите за студирање на додипломски и мастер студии?

Курс по италијански јазик за архитекти

Курс по италијански јазик за архитекти

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Aнглиски јазик за медицинари

Aнглиски јазик за медицинари

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Подготовка – пракса за полагање на испит DITALS во Салерно, Италија

Подготовка – пракса за полагање на испит DITALS во Салерно, Италија

За сите идни наставници по италијански јазик