Курс по италијански јазик за архитекти

Курс по италијански јазик за архитекти

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Едукативниот центар Да Научиме е основан на 01.01.2013 и е посветен на едукација на млади. Започна со водење на веб порталот www.danaucime.mk. Во референтната листа на изработени проекти на Да Научиме се вбројуваат:

  • Прва база на приватни подучувачи, каде секој ученик може да најде професор од соодветната област односно бесплатна платформа за сите подучувачи  по различни вешитни;
  • Еду Картичка – прва младинска картичка за попусти и поволности во Р.Македонија;
  • Грид Образование и Еду Магазин – портали со содржини од едукативен карактер.

На 09.04.2014, со едногласна потврда од Академијата за Италијански јазик (ACAD), Да Научиме се здобива со право да биде официјален центар за полагање на испит АIL и добивање на официјален сертификат за познавање на италијански јазик

На 09.04.2014, со едногласна потврда од Академијата за Италијански јазик (ACAD), Да Научиме се здобива со право да биде официјален центар за полагање на испит АIL и добивање на официјален сертификат за познавање на италијански јазик

Програма за курс по италијански јазик за архитекти:

Курсот е наменет за архитекти, студенти на Факултет за архитектура и за оние кои сакаат да го научат италијанскиот јазик преку терминологија на архитектура.

Предвидени се курсеви за почетници и курсеви за напредно ниво.

Курсевите за почетници се креирани на тој начин што италијанскиот јазик и граматика се изучува преку вокабулар од архитетектура.

Курсевите за напредно ниво се со акцент на конверзација. Темите кои се обработуваат се поврзани со архитектурата во светот, Италија и кај нас.  На часовите се предвидени различни видови на role play, читање на статии од областа на архиктетурата, документарни филмови од областа на архитектурата со дискусија за истите.

Програмата опфаќа:

-24 часа во времетрање од 90 минути, 2 часа седмично – 10 часа во текот на месецот; предвидено време за завршување на курс -3 месеци;

– дидактички материјал ( книги и дополнителни вежби);

-диплома за посета на курс;

Цена на цел курс: 5 499 денари.

Можност за плаќање на 3 месечни рати!

Курсот почнува на 09.01.201 а крајниот рок за аплицирање е 03.01.201-та година.

Бројот на слушатели е ограничен

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Следете ја Фан страната на Да Научиме!

Share Button

Препорачани статии

Интензивен курс по шпански јазик

Интензивен курс по шпански јазик

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Информативна сесија за студирање во Словенија

Информативна сесија за студирање во Словенија

Дали сте еден од оние кои сакаат да го продолжат своето образование во Словенија? Дали сакате да дознаете за можностите за студирање на додипломски и мастер студии?

Курс по италијански јазик за архитекти

Курс по италијански јазик за архитекти

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Aнглиски јазик за медицинари

Aнглиски јазик за медицинари

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Подготовка – пракса за полагање на испит DITALS во Салерно, Италија

Подготовка – пракса за полагање на испит DITALS во Салерно, Италија

За сите идни наставници по италијански јазик