Повик за учество на работилница ““Италијанскиот јазик, низ италијанската музика, кујна и филм”

Повик за учество на работилница ““Италијанскиот јазик, низ италијанската музика, кујна и филм”

Пријавување на danaucimе@gmail.com или на 071/638997

На 14.10 со почеток во 11:00 часот, ќе се одржи првата од серија јазични работилници на Да Научиме.

Работилницата е насловена “Италијанскиот јазик, низ италијанската музика, кујна и филм”.

Наменета е за оние кои имаат желба да дознаат интересни факти за италијанската музика, кујна и филм, преку зададени вежби и работа во групи да го збогатат вокабуларот од горенаведените теми.

Секој учесник треба да има познавање А1.2 на италијански јазик.

Работилницата е со времетраење од 3 часа.

Цена  – 349 денари.

Во цената е вклучен материјал потребен за работа како и сертификат за посета на работилница.

Пријавување на danaucimе@gmail.com или на 071/638997

Крајниот рок за пријавување е 12.10.2017

Бројот на учесници е ограничен на 20.

Share Button

Препорачани статии

Подготвителни часови за полагањe на IELTS (International English Language Testing System)

Подготвителни часови за полагањe на IELTS (International English Language Testing System)

Дополнителни информации може да се добијат на danaucime@gmail.com или 071/638997

Лела, мандарините поскапеа, а  ти си ми уште скарана“

Лела, мандарините поскапеа, а ти си ми уште скарана“

Овој графит е урбана скопска приказна и речиси и да нема некој во Скопје кој не го видел или барем не слушнал за него преку муабети од другите.

Се чекаме на Рекорд

Се чекаме на Рекорд

На ова место сигурно се чекале вашите баба и дедо, вашите родители, а денес и вие се чекате на Рекорд.

Како настанале имињата на македонските градови?

Како настанале имињата на македонските градови?

Дали некогаш сте се запрашале како е настанато името на вашето родно место?

Како скопските населби и маала ги добиле своите имиња?

Како скопските населби и маала ги добиле своите имиња?

Дали некогаш сте се запрашале како Драчево, Чаир, Аеродром или познатите скопски маала како Дебар Маало ги добиле своите имиња? Прочитајте го текстот и дознајте за потеклото на имињата на некои од нив