Зошто треба да се студира во Словенија?

Зошто треба да се студира во Словенија?

Доколку сакате да дознаете повеќе информации за студирањето во Словенија, повелете на бесплатната информативна сесија на 11.10 во Едукативниот центар ” Да Научиме” во 13:00!

Словенија се наоѓа во срцето на Европа, повеќе или помалку во геометрискиот  центар, помеѓу Италија, Австрија, Унгарија и Хрватска.  Словенија е земја која е лесно достапна преку сите видови превозни сретства.

словенија

Со оглед на тоа колку е мала, оваа земја е неверојатно колоритна.
Доколку сакате да студирате во Словенија ќе бидете пријатно изненадени.

Студентите во Словенија имаат многу поволности овозможени од  државата,  истите тие важат и за странските студенти. Студентескит оброци се субвенционирани од владата, што навистина, ги намалува трошоците за живот. Пример: пица обично чини околу пет евра, но со студентските бенефиции ќе добиете пица, пијалок, супа, салата и десерт за 2,5 €.

Курс по словенечки јазик во Едукативен центар ” Да Научиме”!  Meсечна рата – 2400 денари, со вклучени книги и дополнителен материјал за работа!

Информации на danaucime@gmail.com или 071/638997

Ниту сместувањето не е многу скапо во Љубљана можете да се сместите во студентски дом за 80 евра, и тоа во цента се вклучени сите трошоци.

За превозот не мора да се грижите. Во Марибор на пример секаде можете да одите пеш, или секако да си изнајмите евтин велосипед. Од Марибор до Љубљана на пример ќе ве чини само 5 евра, а доколку сте сместени во главниот град тогаш месечно ќе ви требаат помалку од 20 евра за превоз.

Доколку сакате да дознаете повеќе информации за студирањето во Словенија, повелете на бесплатната информативна сесија на 11.10 во Едукативниот центар ” Да Научиме” во 13:00!

Задолжително пријавување на danaucime@gmail.com или 071/638997!

Бројот е ограничен на 12 слушатели!

Превземено од Факултети.мк

Share Button

Препорачани статии

Информативна сесија за студирање во Италија за додипломски и последипломски студии

Време и место – недела 26.04.2018-та, од 20:00 часот, Едукативен центар ” Да научиме”

Повик за учество на работилница ” Велигденски обичаи и традиции во Германија”
Koнкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија

Koнкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997!

Конкурс за доделување на 10 ваучери во вредност од 300 евра за летна јазична програма за изучување на шпански јазик во Малага

Конкурс за доделување на 10 ваучери во вредност од 300 евра за летна јазична програма за изучување на шпански јазик во Малага

Дополнителни информации може да се добијат на danaucime@gmail.com или информирај се на 071/638997

Распоред на часови за интензивен курс по англиски јазик – почеток 26.03

Распоред на часови за интензивен курс по англиски јазик – почеток 26.03

Информации за слободни места на danaucime@gmail.com или 071/638997