Конкурс за доделување на 4 ваучери во вредност од 200 евра за јазичен курс по италијански јазик во Верона, Италија

Конкурс за доделување на 4 ваучери во вредност од 200 евра за јазичен курс по италијански јазик во Верона, Италија

Пријавување на danaucime@gmail.com или 071/638997, најдоцна до ѐ10.11.2017-та!

Во соработка со Едукативниот центар “Idea Verona”, Да научиме доделува 4 ваучери во вредност од 200 евра за јазичен курс по италијански јазик  ( курс по граматика или конверзација) во Верона, Италија.

Термин:

06.01-19.01

19.01-03.02

Програмата вклучува:

 • Превоз ( Скопје- Верона);
 • Трансфер до апартман;
 • Курс по италијански јазик- граматика или конверзација (12 часови седмично со времетрање од 60 минути, од 9:00-11:15);
 • Приемен тест за одредување на ниво;
 • Книги и дополнителен дидактички материјал;
 • Сертификат за посета на курс;
 • Сместување во aпартмани близу училишниот центар;
 • Трошоци за струја и вода;
 • Интернет;
 • Картичка за попусти и поволности;
 • Еднаш седмично ограннизирана екскурзија во времетрање од 2 часа;
 • Подготвителни часови по италијански јазик ( еден месец пред поаѓањето) во Скопје;
 • Патничко и здравствено осигурување;
 • Организација на патувањето

Како дополнителни активности ( по договор со групата) се предвидени посета на опера во Веронската Арена, Милано, Венеција, Бреша, Езерото Гарда,  рафтинг на реката Адиџе, велосипедска тура низ околните планини на Верона итн..

Програмата е наменета за оние со и без познавање на италијански јазик!

Програмата не вклучува:

1)       Храна

2)    Екскурзии по желба на слушателите;

3)   Туристичка такса  ( 12, 5 евра)

Цена на програма со ваучер – 699 eвра ( без ваучер 899 евра)

 

Можност за плаќање на  рати!

Пријавување на danaucime@gmail.com или 071/638997, најдоцна до ѐ10.11.2017-та!

 

Share Button

Препорачани статии

Информативна сесија за студирање во Италија за додипломски и последипломски студии

Време и место – недела 26.04.2018-та, од 20:00 часот, Едукативен центар ” Да научиме”

Повик за учество на работилница ” Велигденски обичаи и традиции во Германија”
Koнкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија

Koнкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997!

Конкурс за доделување на 10 ваучери во вредност од 300 евра за летна јазична програма за изучување на шпански јазик во Малага

Конкурс за доделување на 10 ваучери во вредност од 300 евра за летна јазична програма за изучување на шпански јазик во Малага

Дополнителни информации може да се добијат на danaucime@gmail.com или информирај се на 071/638997

Распоред на часови за интензивен курс по англиски јазик – почеток 26.03

Распоред на часови за интензивен курс по англиски јазик – почеток 26.03

Информации за слободни места на danaucime@gmail.com или 071/638997