Повик за учество на работилница ” Италијанско божиќно кафе- обичаи и традиции”

Повик за учество на работилница ” Италијанско божиќно кафе- обичаи и традиции”

Пријавување на danaucime@gmail.com или 071/638997 најдоцна до 30.11.2017-та!

Несомнено, еден од најубавите периоди во годината е Божиќ. Дали знаете како италијанците го прославуваат Божиќ и божиќните празници? Дали сакате да дознаете повеќе за традиционалната италијанска божиќна кујна?

Дали знаете која е традиционална италијанска божиќна музика?

Едукативниот центар ” Да Научиме” ве повикува на италијанско божниќно кафе во просториите на нашиот центар.

Пиејќи италијанско кафе ќе слушнете многу интересни приказни за Божиќ во Италија и ќе имате можност да дегустирате традиционални италијански божиќни слатки.

Ве очекуваме на 02.12.2017-та во 17:00 часот!

Времетраење – 3 часа.

Интензивен курс по италијански јазик – клик тука!

Цена на работилница – 349 денари.  Секој учесник добива сертификат за посета на работилница и 20% попуст за курс по италијански, француски или шпански јазик.

Максимален број на слушатели – 15!

Пријавување на danaucime@gmail.com или 071/638997 најдоцна до 30.11.2017-та!

 

Share Button

Препорачани статии

Повик за учество на работилница ”Шпанско божиќно кафе- обичаи и традиции”

Повик за учество на работилница ”Шпанско божиќно кафе- обичаи и традиции”

Несомнено, еден од најубавите периоди во годината е Божиќ. Дали знаете како шпанците го прославуваат Божиќ и божиќните празници? Дали повеќе

Повик за учество на работилница ”Италијанско божиќно кафе- обичаи и традиции”

Повик за учество на работилница ”Италијанско божиќно кафе- обичаи и традиции”

Несомнено, еден од најубавите периоди во годината е Божиќ. Дали знаете како италијанците го прославуваат Божиќ и божиќните празници? Дали повеќе

Информативна сесија за студирање во Словенија

Информативна сесија за студирање во Словенија

Време и место – недела 24.12.2017-та, од 12:00 -14:00 часот, Едукативен центар ” Да научиме”

Повик за учество на работилница ” Германско божиќно кафе- обичаи и традиции”

Повик за учество на работилница ” Германско божиќно кафе- обичаи и традиции”

Пријавување на danaucime@gmail.com или 071/638997 најдоцна до 16.12. 2017-та!

Aнглиски јазик за медицински сестри – почетно и напредни нивоа

Aнглиски јазик за медицински сестри – почетно и напредни нивоа

Дополнителни информации на danaucime@gmail.com или 071/638997