Повик за учество на работилница ” Велигденски обичаи и традиции во Германија”

Повик за учество на работилница ” Велигденски обичаи и традиции во Германија”

Пријавување на danaucimе@gmail.com или на 071/638997

На 31.03 со почеток во 18:30 ќе се одржи јазична работилницa по германски јазик во организација на Едукативниот центар “Да Научиме”.

Работилницата е насловена “ Велигденски обичаи и традиции во Германија”.

Наменета е за оние со познавање на германски јазик кои имаат желба да научат повеќе за германските обичаи и традиции низ различните региони во Германија. Работилницата е интерактивна, со работа во групи и практична примена на научениот вокабулар.

Слушателите ќе имаат можност да дегустираат германски десерти кои се служат за Велигден во Германија.

Сакаш да научиш германски јазик во Берлин? Клик тука!

Наменета е за оние со познавање на германскиот јазик.

Работилницата е со времетраење од 2 часа.

Цена  – 399 денари.

Во цената е вклучен материјал потребен за работа како и сертификат за посета на работилница.

 

Пријавување на danaucimе@gmail.com или на 071/638997

Крајниот рок за пријавување е 30.03

Бројот на учесници е ограничен на 20.

Share Button

Препорачани статии

Подготвителни часови за полагање на државна матура по англиски, германски, македонски јазик и математика
Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com

Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија
Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com