Се чекаме на Рекорд

Се чекаме на Рекорд

На ова место сигурно се чекале вашите баба и дедо, вашите родители, а денес и вие се чекате на Рекорд.

На ова место сигурно се чекале вашите баба и дедо, вашите родители, а денес и вие се чекате на Рекорд.

Рекорд е поранешна продавница на југословенската конфекциската фирма „Трготекстил“, во центарот на Скопје, на улицата „ Димитрие Чуповски “. Овој дел од центарот, во ниту еден документ не е заведен и регистриран како Рекорд, но нема ниту еден човек во градот кој не го нарекува така. Во продавницата Рекорд се продавала облека и секаков вид на текстил и била многу популарна помеѓу скопјани. Кога се распаднала Југославија, се затворила оваа продавница и на нејзино место се отвориле други помали продавници. Но, се уште и по толку многу поминати години остана името Рекорд, за ова место.

Учете странски јазици во Јазичен центар ” Да научиме”. Интензивни курсеви на три локации во Скопје.

Клик тука!

Денес од Рекорд, останати се само буквите ОРД. Дел од легендарната продавница е народна канцеларија на претседателот на Р.Македонија, а остатокот се бутици. Ова место крие многу интересни приказни, бидејќи секојдневно поминуваат илјадници луѓе, тоа е место на кое започнуваат средбите, тоа е место на кое започнуваат ноќните излегувања и забави на младите, тоа е место на кое започнуваат љубовните состаноци.🙂

Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за летна јазична програма во Камерино, Италија – клик тука!

Share Button

Препорачани статии

Подготвителни часови за полагање на државна матура по англиски, германски, македонски јазик и математика
Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com

Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија
Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com