Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија

Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија

Аплицирај на danaucime@gmail.com или информирај се на 071/638997

Eдукативниот центар “ Да Научиме” во соработка со Универзитетот  “Данте Алигиери” од Реџо ди Калабрија доделува 10 ваучери за изучување на италијански јазик за еден месец или две седмици.

Teрмин: јули или август

Во рамките на Универзитетот “Dante Alighieri”, секоја година во текот на летниот период се организираат летни курсеви за оние кои сакаат да го научат италијанскиот јазик а воедно и да уживаат во прекрасните плажи на Јонско и Тиренско море. Часовите се одвиваат во претпладневните и попладневните термини во зависност од нивото на познавање на јазикот кое се одредува преку писмен и устен тест.

– За нивото А1 (почетно ниво) во текот на еден месец се опфатени 80 часови, со времетраење од 45 минути ( на седмично ниво 20 часови 10 часа граматика и 10 конверзација).

– Нивото А2 предвидува 104 часови, со времетраење од 45 минути ( на седмично ниво 26 часови,од кои 10 часа граматика, 8 часа конверзација и 8 часа лингвистички вежби).

– Нивото B1 предвидува 112 часови, со времетраење од 45 минути ( на седмично ниво, 28 часовиод кои 10 часа граматика, 10 часа конверзација, 4 часа аудиовизуелни часови ( филм, песни), 4 часа писмено изразување и 2 часа лингвистички вежби)

– Нивото B2 предвидува 120 часови, со времетраење од 45 минути ( на седмично ниво, 30 часовиод кои 10 часа граматика, 10 часа конверзација, 6 часа аудиовизуелни часови ( филм, песни), 4 часа писмено изразување и 4 часа лингвистички вежби)

-Нивото C1 предвидува 120 часови, со времетраење од 45 минути ( на седмично ниво, 30 часовиод кои 10 часа конверзација, 4 часа култура и цивилизација,  6 часа аудиовизуелни часови ( филм, песни), 4 часа писмено изразување ,4 часа лингвистички вежби, 4 часа италијанска литература и 4 часа италијанска уметност)

Часовите се оддржуваат во претпладневните и попладневните часови во зависност од нивото. Отуството од часовите повлекува забрана за полагање на завршен тест и добивање на диплома.

На ниво на Универзитет секоја година се доделуваат неколку стипендии за најдобрите ученици.

 Во цената на сите курсеви вклучено:

 • Превоз – авионски повратен билет;
 • Трансфер од аеродром до апартман;
 • Сместување во апартмани во близина на Универзитет;
 •  Курс по италијански јазик ( 100 -120 часови  со времетрање од 45 минути. Бројот на часови зависи од           нивото на изучување на јазикот. Часовите се од 09:00 -12:30 односно до 14:45)
 •  Приемен тест за одредување на ниво;
 •  Книги и дидактички материјал;
 •   Kартичка за попусти и поволности ( над 40 попусти во барови, ресторани, бесплатни лежалки на плажа)
 •   Бесплатна екскурзија на Сицилијa или во околината на Калабрија;
 •  Организирани бесплатни екскурзии во градот;
 •  Организација на патувањето;
 •   Подготвителен курс по италијански јазик во Скопје;
 •   50 % попуст на сите јазични курсеви во ” Да Научиме”

Во цената не е вклучено:

 1)       Храна;

2)       Екскурзии во околните градови и на Сицилија ( не се задолжителни);

3)         Трошоци за струја ( 10 -20 евра)

4)        Патничко и здравствено осигурување ( 600 денари)

Цена: 1199  eвра (со ваучер 899 евра) – eден месец

              1050 евра  (со ваучер  749 евра) – две седмици

Аплицирај на danaucime@gmail.com или информирај се на 071/638997.

Aплицирај најдоцна до 25.02.2019-та година

Следи не’ на нашите Фејсбук страни Да Научиме и Убавините на Италија

Share Button

Препорачани статии

Подготвителни часови за полагање на државна матура по англиски, германски, македонски јазик и математика
Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Конкурс за доделување на една стипендија во вредност од 80% за изучување на италијански јазик во Камерино, Италија – месец април

Заинтересираните кандидати за добивање на стипендија, можат да се информираат и да закажат информативна средба на danaucime@gmail.com или да не’ контактираат на телефонскиот број 071/638997

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по англиски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com

Конкурс за доделување на 10 десет ваучери во вредност од 300 евра за летен јазичен курс по италијански јазик во Реџо ди Калабрија, Италија
Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Конкурс за доделување на 5 ваучери за летен јазичен курс по германски јазик во Берлин, Германија

Дополнителни информации може да се добијат на 071/ 638997 или danaucime@gmail.com